Jdi na obsah Jdi na menu
 


                                    ULICE

  Narodila se na Kladně. Již při studiu na konzervatoři točila s významnými režiséry - Vláčilem, Jirešem, Rychmanem nebo Vávrou. Pro televizi účinkovala v seriálech Druhý dech, Přítelkyně z domu smutku, Náměstíčko a dalších. Je v angažmá v Divadle v Dlouhé. Žije s Petrem Skoumalem a má dvě děti.


Petr Vacek (Tomáš Jordán)
Herec a moderátor se narodil 7. května 1957. Vystudoval DAMU, od roku 88 je členem Divadla Ypsilon. Ve filmu jsme ho viděli například ve snímcích Mazaný Filip, Eliška má ráda divočinu, Učitel tance, Amerika, nebo v seriálech Saturnin a Pražský písničkář. Věnuje se ekologii, je členem Greenpeace. Překládá a tlumočí. Je rozvedený a má dvě děti.


Michaela Badinková (Lenka Drápalová)
Narodila se 25. ledna 1979 v Malackách na Slovensku. Vystudovala Státní konzervatoř v Bratislavě a DAMU. Účinkuje v muzikálech Balada pro banditu, Divotvorný hrnec, Miluji tě, ale… Ztvárnila hlavní ženskou postavu ve filmu Dušana Kleina Jak básníci neztrácejí naději.


Pavel Kříž (Petr Boháč)
Herec a psychoterapeut se narodil 18. dubna 1961 v Brně. Na začátku osmdesátých let jej Dušan Klein obsadil do role Štěpána ve filmu Jak svět přichází o básníky, než emigroval, natočil ještě pokračování Jak básníkům chutná život. V roce 1987 odešel do Kanady, kde studoval obor psychoterapie na univerzitě ve Vancouveru. Po revoluci se vrátil (žije napůl v Čechách, napůl v Kanadě) a do současnosti hrál v dalších třech pokračování "Básníků". Mimo to ztvárnil hlavní roli i v Andělských očích. Jeho filmografie čítá více než třicet titulů.


Radoslav Brzobohatý (Václav Král)
Narodil se 13. září 1932 ve Vrútkach. Vystudoval DAMU. Více než třicet let byl členem souboru Divadla na Vinohradech, nyní je ředitelem svého Divadla Radka Brzobohatého. Debutoval hlavní rolí ve filmu Mstitel. Jeho životní rolí byla postava Františka z filmu Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Z dalších filmů jmenujme Atentát, Ucho, Pěnička a Paraplíčko, Noční jezdci, Sněženky a machři, Nejasná zpráva o konci světa a další. Je ženatý s Hanou Gregorovou, má dvě děti.


Alena Vránová (Marie Králová)
Narodila se 30. července 1932 v Praze. Absolvovala DAMU, účinkovala v pražském divadle ABC a později Městských divadlech pražských. V roce 1952 získala svou nejznámější roli, hrála princeznu Krasomilu v Zemanově pohádce Pyšná princezna. Z jejích dalších filmových a televizních rolí jmenujme Hudba z Marsu, Hrátky s čertem, Sny na neděli, Sólo pro starou dámu, Díky za každé nové ráno a další.


Ondřej Pavelka (Olda Farský)
Narodil se 10. září 1955 v Karlových Varech. Ve filmu debutoval hlavní rolí v Herzově pohádce Deváté srdce. Vystudoval na DAMU a také zde učí. Je členem činohry Národního divadla. Diváci ho znají z filmů Výchova dívek v Čechách, Krvavý román, Sedím na konári a je mi dobře a Co je vám, doktore? Žije s herečkou Sabinou Královou, se kterou má syna Mikoláše.


Bronislav Poloczek (Stanislav Nykl)
Narodil se 7. srpna 1939 v Horní Suché na Karvinsku. Po absolvování JAMU působil v mnoha oblastních divadlech, nyní hraje v Národním divadle. Do diváckého povědomí se zapsal především díky svým televizním a filmovým rolím, z nich jmenujme Létající Čestmír, Discopříběh 2, Černí baroni, Rebelové, Arabela se vrací nebo Hospoda.


Jaroslava Obermaierová (Květa Nyklová)
Narodila se 10. dubna 1946 v Praze. Debutovala ve filmu Souhvězdí panny, z čehož se díky na svou dobu odvážné erotické roli stal skandál. Objevila se v trezorových filmech Kladivo na čarodějnice, Dita Saxová nebo Žert. I přesto se nejvíce zapsala v rolích angažovaných proletářek, či energických slečen a žen, čemuž odpovídá i její nejznámější televizní role Blanky v seriálu 30 případů majora Zemana.


Hana Maciuchová (Miriam Hejlová)
Narodila se 25. listopadu 1945 ve Šternberku. Patří mezi naše nejvýraznější herečky. S oblibou je ovšem obsazována do rolí aristokratických až nepříjemných žen. Ve významnějších rolích se objevila v seriálech Chalupáři, Nemocnice na kraji města a její pokračování, Žena za pultem. Hodně pracuje pro televizi, často hraje v pohádkách. Z filmů jmenujme Lucie postrach ulice, …a zase ta Lucie, Samotáři, Člověk proti zkáze a další.


Rudolf Hrušínský (Vlastimil Pešek)
Narodil se v Praze 5. října 1946 jako nejstarší syn herecké legendy Rudolfa Hrušínského. Vystudoval DAMU a ve filmu začal hrát již jako student. Objevil se ve filmech Postřižiny, Vesničko má středisková, Konec starých časů... Velkou popularitu získal díky povídce Pitomci ve filmu Petra Zelenky Knoflíkáři.

MATĚJ JORDÁN (15, znamení: Býk)
Jakub Štáfek

Je pohodář, bere věci jak jsou a s ničím si příliš neláme hlavu. Případné průšvihy bere s nadhledem a i když na to nevypadá, v něčem je starší, než ve skutečnosti je. Přejal otcovu vášeň pro brouky, ale ve velmi praktické formě, své znalosti dokáže i zpeněžit. Probouzející se zájem o druhé pohlaví bere s přímostí sobě vlastní - základem lásky je pro něj pořád ještě kamarádství. Svou sestru má rád, přes sourozenecké špičkování ji dovede podržet.

Rodinné vztahy: matka Bára, otec Tomáš, sestra Tereza
Přátelí se: Jeřábek, Pumrová
Miluje: Adriana Pešková

LUMÍR NYKL (38, znamení: Štír)
VÁCLAV SVOBODA

Žije podle hesla "urvi, co můžeš a neohlížej se nalevo ani napravo". Lumír má charakter pokřivený komplexy a výchovou. Je majitelem firmiček různého zaměření, obsahu a pověsti. Peníze jsou mu prostředkem, aby si mohl všechno koupit - také věří, že všechno se koupit dá... Z jeho pohledu vždy účel světí prostředky. Někde v hloubi duše by si přál být obdivován a milován. Nedostatek citu si nahrazuje potěšením z ovládání lidí...

Rodinné vztahy: svobodný
Přátelí se: Ingrid
Miluje: Světlana Lisečko

DAGMAR POSPÍŠILOVÁ alias DIGI (24, znamení: Beran)
MICHAELA MAUREROVÁ

Je to bezprostřední, přirozená holka, která nemá ve zvyku si s něčím zbytečně lámat hlavu. Jako divoká kočka, která škrábe, ale když si ji někdo ochočí, je až dojemně věrná a snaží se zavděčit. Její charakter výrazně zformovalo dětství strávené v dětském domově. Nečeká, že se s ní život bude mazlit, nebo že něco dostane zadarmo. V kadeřnictví v ulici je nejšikovnější a nejnápaditější. Nebrání se žádné akci ani zábavě. S kluky umí pěkně zacvičit, ale k tělu si je většinou nepustí.

Rodinné vztahy: nemá rodinu, svobodná
Přátelí se: Bety, redaktorka Zejdová, Honza


ALŽBĚTA STÁRKOVÁ alias BETY (23, znamení: Ryby)
JANA BERNÁŠKOVÁ

Je to hezká, ale poněkud přecitlivělá, plachá a neprůbojná dívka. Tak trochu smolařka. Je velice pracovitá, pečlivá, spolehlivá. Teprve nedávno přijela do Prahy z menšího města, aby mohla být nezávislá a samostatná. Zatím je tu však trochu ztracená. Má potřebu pomáhat, ale je i opatrná, což někdy nejde příliš dohromady. Neměla ještě žádný opravdový vztah.

Rodinné vztahy: svobodná
Přátelí se: Digi, Honza

BEDŘICH LIŠKA (37, znamení: Býk)
AdrIAN Jastraban

Je to solidní a čestný člověk, s nímž si život ošklivě pohrál. Do Království hraček přišel s nálepkou bývalého vězně. Jako stín se za ním táhne jeho provinění: nešťastnou náhodou zabil člověka, který měl co dočinění s jeho bývalou přítelkyní Zuzanou. Bedřich si svou povahou a čistým srdcem brzy získal své spolupracovníky, především Hrihorije, s nímž sdílí zaměstnaneckou ubytovnu.

Rodinné vztahy: svobodný, otec Dalibor Liška
Přátelí se: Hrihorij Lisečko, Jaroslav Hejl
Miluje: Zuzana Hrubá, ale teď spíš Anna Málková

JAROSLAV HEJL (28, znamení: Vodnář)
Martin Hoffman

Chytrý, sympatický, ale tvrdohlavý mladý muž. Pracuje ve firmě Království hraček jako technolog, ale díky své šikovnosti a obětavosti je tak trochu "holkou pro všechno". Jeho vzdor vůči přísné matce vyvrcholil odchodem ze studií. Nyní sám lituje, že nemá maturitu. Jarda se nenechá do ničeho tlačit, tím méně svojí matkou. I to, že žije stále s ní, je určitý druh pomstychtivosti, ale i pohodlnosti.

SVĚTLANA LISEČKO (25, ZNAMENÍ: VÁHY)
TEREZA BEBAROVÁ

Světlana začala mít příliš brzy starosti dospělých. Je to chytrá a ctižádostivá dívka s přesně stanovenými cíli: chce žít se svým bratrem v Čechách a nechce se vrátit zpátky do své země, kde by ji čekal bezútěšný život plný těžké práce, chudoby a starostí. Na Ukrajině vystudovala zdravotní školu, chtěla by být lékařkou.

Rodinné vztahy: provdaná za L. Nykla, bratr Hrihorij
Miluje: Lumír Nykl

INGRID ŠMÍDOVÁ (30, znamení: Štír)
JANA SOVÁKOVÁ

Jde jí o peníze a o moc. V neposlední řadě o intriky samotné. Prostě ji to baví. Umí se tvářit jako neviňátko, ale myslí jí to několik kroků napřed. Je bez skrupulí a k dosažení svého cíle použije cokoliv. Sází na své ženské zbraně a na svoji inteligenci. Má ráda jen sama sebe, nerada prohrává a dokáže se i mstít. Baví ji manipulovat s lidskými osudy.

Rodinné vztahy: svobodná
Přátelí se: Lumír Nykl
Nenávidí: Sylva Mynářová

TEREZA JORDÁNOVÁ (15, znamení: Býk)
Patricie Solaříková

Je to milá a zajímavá holka, v jednání je zatím dost nejistá. Má silnou potřebu lásky a pochopení. Svůj svět teprve hledá. Lpí na svých jistotách a pubertu zvládá mnohem hůř než její bratr. Často trpí pocity osamělosti, vlastní nedokonalosti a z toho pramenícími komplexy.

Rodinné vztahy: matka Bára, otec Tomáš, bratr Matěj
Přátelí se: Adriana, Jeřábek
Nemá ráda: Pumrová
Miluje: Štěpán

RŮŽENA HABARTOVÁ ALIAS RŮŽA (59, ZNAMENÍ: STŘELEC)
ZDENA HADRBOLCOVÁ

Je to obyčejná ženská s obětavou povahou, která umí soucítit s každým, kdo má problémy. Řídí se selským rozumem a nechybí jí ani smysl pro humor. Pracuje jako dělnice v Království hraček.

Rodinné vztahy: manžel, dvě děti a jeden vnuk
Přátelí se: Anča, Stanislav Nykl

LUDMILA FARSKÁ ((21, znamení: Panna)
Jana Birgusová

Je to inteligentní, spíš introvertní dívka, která si žije tak trochu ve svém světě. Nepodléhá módním trendům, baví ji fotografování a počítač. Něčím je starší, než ve skutečnosti je. Vztah "za každou cenu" nevyhledává. Přestože má na svůj věk poměrně srovnané hodnoty, má v sobě určitou dávku naivity, která jí občas působí problémy. Její soukromá vzpoura ji přivede až k odchodu z domova…

rodinné vztahy: matka- J. Farská , sestra M. Fraská, otec: O. Farský

MONIKA FARSKÁ (18, znamení: Lev)
ANNA FIXOVÁ

Je protikladem své sestry Lídy. Je to výrazně hezká dívka, sebejistá a suverénní. Má v sobě vůli dotáhnout to někam daleko, chtěla by být mediálně známá. Není hloupá, hlouposti ale snadno dělá ve snaze dosáhnout svého. Studuje posledním rokem na gymnáziu. Ráda je středem pozornosti.

Rodinné vztahy: matka Jitka, otec Olda, sestra

ANNA MÁLKOVÁ ALIAS ANČA (40, ZNAMENÍ: BERAN)
LJUBA KRBOVÁ

Pro svou složitou, reptavou, závistivou a věčně nespokojenou povahu je ve svém okolí jen málo oblíbená. Pracuje jako dělnice v Království hraček. Když se zamiluje do Bedřicha Lišky a on ji odmítne, řeší celou situaci tím, že ho nespravedlivě nařkne ze znásilnění. Díky tomu proti sobě poštve všechny své kolegy a nakonec kapituluje.

Rodinné vztahy: rozvedená
Přátelí se: Růža Habartová, H.Lisečko, Fanda
Miluje: Bedřich Liška

EVA BOHÁČOVÁ (41, znamení: Vodnář)
MARKÉTA TANNER

Charismatická, citlivá, ale také velmi praktická žena. Dokáže jednat rychle i impulsivně. Působí upřímným dojmem, jako dětská lékařka je oblíbená. Její chytrý zdravý úsudek jí někdy komplikují emoce. Má v sobě vytrvalost, ale i pokoru. Ví, že vztah s Boháčem není ideální, ale taky poznala, že on je pro ni v podstatě ten jediný.

Rodinné vztahy: manžel Petr Boháč, dcera Anežka (7

          A JEŠTĚ NĚCO         DIGIN ROSCHOD S MARKEM
Digi došla k přesvědčení, že Marka informacemi o hemofilii vyděsila, a že ji jistě brzy opustí, aby si našel jinou - zdravou - holku a založil s ní onu ideální rodinu. Všechno tohle si Digi vsugerovala, aniž by se zasnažila uvěřit Markovu skutečnému sdělení o tom, že je předčasné věci vzdávat, že existují způsoby, jak s hemofilií žít i metody, jak zjistit, je-li budoucí děťátko nemocné nebo ne. Digi neposlouchala ani svou nejlepší kamarádku Bety, která odmítla uvěřit, že by Marek skutečně přemýšlel tak, jak Digi tvrdila. Zbrklá Digi se však už rozhodla. Napsala Markovi dopis na rozloučenou, sbalila tašku a zazvonila u Betyných dveří s prosbou o azyl. Ani Štěpán nemohl uvěřit, když se mu bratr svěřil s tím, co jeho dívka provedla. Předpokládal, že za ní Marek pojede a všechno se zase vysvětlí. Markovi však tentokrát už došla trpělivost. Usoudil, že když Digi nedokázal o své lásce přesvědčit doteď, už se mu to asi nepodaří. ... Monika ještě nenašla odvahu, aby rodičům sdělila, že oficiálně přesídlila z Benovy náruče do Viktorovy a když Olda náhodou přišel domů zrovna ve chvíli, když se hrdličky muchlovali, Monika od Viktora rychle odskočila. To se mladého muže samozřejmě dotklo. Teprve když se od Lenky dozvěděl, jak to má teď Monika těžké a jak ji všichni odsuzují za to, že chodí s Viktorem, jí bývalý pan profesor vše odpustil. ... Lan ve škole Matějovi vysvětlila, co způsobilo potíže pana Trunga (policie u něj v krámku našla podstrčené zboží z vykradeného kamionu). Všichni kolem Lan byli přesvědčeni o jeho nevině, jen teď musejí být trpěliví a počkat, až se pravda prokáže. Pro Dannyho to ale byla skvělá příležitost k pronesení další z řady jeho rasistických poznámek. Matěj, který skousl už celou řadu jeho hloupých narážek, se tentokrát neudržel a vrazil Dannymu pěstí. Jeho spravedlivá pomsta ovšem měla publikum, a to rovnou v osobě ředitelky školy. Ta Matěje povolala do Lenčina kabinetu a žádala studentovo potrestání. Hádková ovšem nenalezla zastání u Lenky ani u profesorky Hejlové. Poslala tedy Matěje domů, že si trest vyslechne až v pondělí. A podle jejího názoru by mělo jít o trest vskutku exemplární. Lan později přišla k Jordánovým vyjádřit Matějovi svůj dík a vyjasnit situaci s otcem. Chvilková návštěva se protáhla na celý víkend, který by Lan stejně trávila doma sama.                                                
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář